Kurumsal + Çalışmalar + Üye Girişi Sepet İletişim

Hayal et ki gerçek olsun...

Yeni Yılda Dileklerimizi Gerçekleştirmek İçin Yol Haritası...

Hayal kurmak çocukluk döneminde başlaması gereken ve ileriki yıllarda geliştirilmesi çok önemli bir konudur. Genelde bizler hayal etmeye çalıştığımızda, hayaller içinde yaşamamamız gerektiği ve gerçekçi olmamızın faydalı olacağı söylenmiştir. Bu nedenle hayal kursak bile onları sınırlandırıyoruz, yok artık diyoruz çok abarttım. Oysa ki yaşam bolluk içindedir. İmkânsız diye bir şey yoktur. İçimizde kıtlık bilinci vardır, bunu fark ettiğimiz an değiştirebiliriz. Bundan sonra sadece hayal etmeniz, istediğinizin olması için fitili ateşleyecektir. Çünkü; hayal kurmadan nerden nereye gittiğimizin farkında bile olamayız, sürüklenir dururuz. Hayatta amaçsız oluruz ve hayal kuranların hayatlarında sadece figürasyon olarak görev yaparız!!!

Bu nedenle hayal etmek çok önemlidir. Birçok kişi hayal ederek başarıya ulaşmıştır. İnsanın gelişmesi, keşfetmesi, öğrenmesi, kazanması hep bir dizi olayın neticesindedir. Hayal etmek zenginliktir. Elinde olanın ötesinde düşünmeyi sağlar. Her şey hayal etmekle ve düşünmekle başlar...

Kahlil Gibran ;

‘Bir insanın kalbini ve düşüncelerini anlamak için ,yapmış olduklarına değil, yapmayı arzuladıklarına bakın ‘demiştir. 

Hayaller, insanları tanımamızı ve düşünce gücünün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor...

Benim mottom ise;

‘Hayal et -hayaline inan- çalış (yapman gerekeni yap)-asla vazgeçme-başar’

‘Bir hayaliniz olsun ve onu canlı tutmak için çabalayın ki dilekleriniz gerçekleşsin.’

(Melek ÖZEN)

Dileklerimizin gerçekleştirilmesi için yol haritası...

Aşağıdaki şekilde sıralamaları uygular ve dediklerimi tam olarak yaparsınız, gerçekleşmeyecek hayal yoktur;)

1)Öncelikle kendini iyi hissettiğin bir zaman diliminde yaratımını yap.

2) Kendini rahat hissedeceğin bir yer bul, sessiz, loş bir ışık, gerekirse mum kullan, seni rahatlatıcı meditatif bir müzik açabilirsin.

3) Hazırlıkları tamamladıktan sonra, rahat edeceğin şekilde otur veya uzan.

4) Gözlerini kapa, burundan nefes alıp, ağızdan vermeye başla.50’den geriye doğru sayarak, yavaşça burundan nefes al, ağızdan camı buğularcasına sıcak olarak nefesi ver. Nefesi tüm hücrelerinde hissederek, geriye doğru say ve zihninde düşünce kalmadığını fark ettiğin an hangi sayıda olduğunun önemi olmaksızın yaratımına başlayabilirsin.

5) Zihnindeki düşünceler susmuşsa ve kendini iyi hissediyorsan dileklerini olmuşçasına detaylandırarak yaşamaya başla. Her şeyi ama her şeyi detaylandırarak hayal et ve olumlu duygularla birleştir. Mutlu, heyecanlı ol.Kalbin ve düşüncelerin birbirini desteklesin adeta bir olsun. Burada hayali olumlu duygularla oluşturmak ve detaylandırmak çok önemlidir. Çünkü; bilinçaltı gerçekle hayali ayırt edemez ve sizin için iyi mi olacak, kötü mü olacak diye sorgulamaz. Ne isterseniz onu verir nedenle hayallerimizin, düşüncelerimizin ve duygularımızın farkında olmak çok önemlidir.

6) Hayalimizi oluşturduktan sonra, on tane daha burundan derin nefes alarak ağızdan ‘oh ‘diyerek verelim. Artık gözlerimizi açabiliriz.

7) Hayalini kurduğumuz şeyi, güzel bir kâğıda, renkli de olabilir, rengârenk kalemlerle özenle çizelim. Çizimin mükemmel olmasına gerek yoktur. Sadece size o hayali ve duyguyu hatırlatsın yeter. Çizimi sizin en çok görebildiğiniz yere asın ve hatta hayal panonuzu oluşturabilirsiniz. Her hayalinizi oraya ekleyebilirsiniz. Hayal panonuza baktıkça, hayalinizi ve içine koyduğunuz duyguyu hep hatırlayarak canlı tutun.

8) Hayalinizi gerçekleştirmek için yapılması gerekli olduğunu düşündüğünüz şeyleri yapın ve bırakın akışa güvenin. Hayalin gerçekleşmesi için olumlu duygulardan uzaklaşmayın sakın. İnanmak burada çok önemlidir. Korku, kaygı ve endişe beslemeyin. Çünkü; bu hayalinizin gerçekleşmesini engeller. Bu çok önemli bir noktadır.

Mottom:

Hayal et (olumlu duyguyla)-inan-çalış (yapman gerekeni yap)-vazgeçme (hayalini canlı tut)-başar (izin ver, olup olmayacağını sorgulama)

Artık kendi hayalini kurmanın, potansiyelinin farkında olma ve yaşam amacın doğrultusunda hayallerini gerçekleştirme zamanıdır. Muhtemelen bu yazıyı okuduğuna göre bunda bir mesaj olmalı!!!Dileklerini gerçekleştirmek yolunda bu yazı sizlere ışık olsun.

Burada yazılanları uygulayıp, hayallerin gerçekleştiğinde lütfen benimle paylaş ki, seni de diğer insanlara örnek olarak gösterebilelim. Hayallerin gerçekleşmesinin çok kolay olduğunu fark ettirelim ve başkalarının hayallerini gerçekleştirebilmesi için bir kelebek etkisi yaratalım.

Sevgiler...

Melek ÖZEN

Diğer Makaleler

Sınav Heyecanı ve Sınav Kaygısıyla Başa Çıkmanın Yolları

Günümüzde ailelerin çocuklardan beklentileri çok fazla. Çocuklar, bu beklentileri karşılamaya çabalarken, biz onlara ilave bir stres yaratmış oluyoruz. Özellikle sınav dönemlerinde, çocukların başarısız olma ihtimali hem bizlere hem de çocuklara stres yaratmakta. Anne, babalar çocuklarının başarılı olması, onların iyi bir kariyer sahibi olabilmesi, rahat ve bolluk içinde yaşamalarını ister. Bu yüzden bu dö...

Nefes Koçu ne yapar?

Nefes koçu denilince, ilk akla gelen neden nefes koçu olunur, biz zaten nefes almıyor muyuz, neden böyle bir şeye ihtiyaç duyalım, zaten otomatik yaptığımız bir şey hakkında ne öğrenebiliriz gibi sorular gelmektedir. O nedenle bu konuya değinmek istedim.Bizler doğduğumuz zaman diyafram nefesi alıyoruz ve bunu iki yaşına kadar sorunsuz bir şekilde yapıyoruz. Kusursuz bir şekilde doğuyor, iki yaşından sonra dualiteyle tanışıyoruz. 0-6 yaş arası aileden gelen kısıtlam...

Nefes Eğitimi Çocuklara Nasıl Bir Katkı Sağlar?

Bir nefesle başlıyor hayat ve son nefesi vererek bitiyor. Doğduğumuzda diyafram kasımızı maksimum şekilde kullanma kabiliyetine sahibiz. İnsan tam ve mükemmel olarak doğuyor fakat; ileriki yaşlarda korku, kaygı dünyasıyla tanışan çocuk diyafram kullanmayı bırakmaya ya da diyaframı yanlış kullanarak o tam ve mükemmel yaratımdan uzaklaşmaya başlıyor. O nedenle, doğru nefes almayı ve nefes tekniklerini öğretmemizdeki amaç baştaki o mükemmel yaratımdaki diyafra...